ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Διπλωματούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τσοκαταρίδου Ειρήνη, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τo 1981. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσ/νίκης, από όπου και αποφοίτησε το 2004. Έχει παρακολουθήσει τέσσερις κύκλους σεμινάριων ψυχολογίας για την παχυσαρκία και για τις διατροφικές διαταραχές (National Center for Eating Disorders). Πρόσφατα απέκτησε  μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με  ειδίκευση  πάνω στην Κλινική Διατροφή, Μιας και καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με  ανθρώπους που πάσχουν από ποικίλα προβλήματα υγείας  που σχετίζονται με το φαγητό και έχουν ανάγκη από ειδική Καθοδήγηση πάνω σε αυτά τα ζητήματα . Από το 2005 διατηρεί νόμιμο διαλογικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Διατροφής (ΕΕΙΔ), της Ελληνικής Διαβητολογικής εταιρίας, του European Society of Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN), και του Obesity Society . Το έντονο ενδιαφέρον της για την γνώση πάνω στο ευαίσθητο θέμα της διατροφής, καθώς και η ανιδιοτελής αγάπη της για τον άνθρωπο, της δίδαξε μέσα από την επαγγελματική πορεία της, πώς για να γίνει μια «δίαιτα»  αποτελεσματική και να έχει διάρκεια, δεν πρέπει να υπάρχει το αίσθημα της πείνας και της στέρησης, ώστε να φτάσει κάποιος στον στόχο του  χωρίς κόπο. Θεωρεί πως ο ακρογωνιαίος λίθος για την ομαλή επίτευξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος, είναι η διείσδυση στην ψυχολογία του «ασθενούς», το οποίο επιτυγχάνεται μέσα από πολύωρες συζητήσεις, ώστε το άτομο να νιώσει εμπιστοσύνη για τον σύμβουλο του και κυρίως για τον εαυτό του, με τελικό στόχο να κάνει την σωστή διατροφή τρόπο ζωής , αποκτώντας γνώση και ευελιξία στο να τροποποιεί μόνος του την διατροφική συμπεριφορά χωρίς φόβο και ενοχές. Είναι λάτρης του  καλού φαγητού  και πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να στερείται κανείς προκειμένου να είναι υγιής.

Για όποιον θέλει ένα σώμα με το οποίο θα νιώθει καλά, αλλά αντιπαθεί τις στερητικές δίαιτες, την επανάληψη και τη ρουτίνα στο φαγητό, η απάντηση δεν βρίσκεται σε ελιξίρια και μαγικά τρόφιμα, αλλά σε πιο απλές λύσεις, όπως τα ισορροπημένα γεύματα, στην ποικιλία της διατροφής και στην τακτική άσκηση. Επιπλέον, σε μικρά καθημερινά μυστικά, που θα κάνουν τη μαγειρική πιο ελαφριά, χωρίς όμως να στερείται νοστιμιάς, καθώς και στην αποφυγή κάποιων διατροφικών παγίδων που μας προσθέτουν κιλά.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει Χόμπι της,  η μαγειρική , καθώς και η ανασκαφή γκουρμεδιάρικων   συνταγών  τις οποίες τις προσαρμόζει θερμιδικά  για να σας  ανανεώνει τα μενού Σας με  Φαντασία και μεράκι. Την τελευταία δεκαπενταετία έχει παρευρεθεί σε  πληθώρα επιστημονικών συνέδριων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Σε αυτό το χρονικό διάστημα, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ενημέρωση του κοινού (ημερίδες) , πάνω σε θέματα διατροφής & υγείας, με συνεντεύξεις στην τηλεόραση , καθώς και δημοσιεύσεις και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Διατηρεί επαφή με αθλητικούς συλλόγους, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του νομού, στα πλαίσια διατροφικής διαπαιδαγώγησης, μιας και Θέμα της πτυχιακής της εργασίας αποτέλεσε η συγκριτική μελέτη διατροφικών συνηθειών παιδιών γυμνάσιου και λυκείου στον Έβρο.

 ΤΣΟΚΑΤΑΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Σύμβουλος διατροφής παθολογικών καταστάσεων υγείας.

Αίνου 9 – Αλεξανδρούπολη,
Τηλ : 25510 83679