Slide background

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, είναι απλά μια ευχή

(Antoin de Saint-Exupéry)

Slide background

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως.

~Σωκράτης

Slide background

Το να τρως είναι αναγκαιότητα. Το να τρως έξυπνα είναι τέχνη.

~La Rochefoucauld,

Κοτοπουλο Ψητό κοτόπουλο σε μαρινάδα σφενδάμου και μουστάρδας

Κοτοπουλο Ψητό κοτόπουλο σε μαρινάδα σφενδάμου και μουστάρδας

Κατηγορίες: Διαιτητικά Σνακ στο Λεπτό. και Διαιτητικές Γευστικές Συνταγές.

Υλικά (για 2 άτομα)

Τα άκρα από ένα κοτόπουλο
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Το χυμό από μισό λεμόνι
3 κ.σ. γεμάτες σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
Σουσάμι
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένω καλά και στεγνώνω τα άκρα του κοτόπουλου.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τις 3 κ.σ. σφενδάμου με τη μουστάρδα, το χυμό απ’ το μισό λεμόνι, 1 κ.σ. γεμάτη ελαιόλαδο και αλάτι.
Βάζω το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνω με τη μαρινάδα σφενδάμου, το μαλάσσω απαλά και καλά, ώστε να πάει παντού, καλύπτω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για 3-4 ώρες.
Αφού περάσει ο χρόνος των 3-4 ωρών, προθερμαίνω καλά το φούρνο στους 200 βαθμούς, αφαιρώ τη μεμβράνη από το μπολ, τοποθετώ το κοτόπουλο σε πυρέξ, πάνω από τις κομμένες φέτες λεμονιού, πασπαλίζω με σουσάμι και το βάζω στον φούρνο.
Ψήνω στους 200 βαθμούς 20-25 λεπτά απ’ τη μια πλευρά τα άκρα του κοτόπουλου και άλλα τόσα απ’ την άλλη, ώσπου να δω να ροδοκοκκινίζουν.
Αν χρειαστούν  κάποια επιπλέον υγρά στο πυρέξ, απλώς προσθέτετε ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
Αν πάλι τελειώνοντας το ψήσιμο το φαγητό έχει πολλά ζουμιά, τα δένετε με λίγο κόρν φλάουρ όπως έκανα εγώ και έφτιαξα μια καταπληκτική γλυκόξινη σάλτσα, με την οποία συνόδεψα το ροδοψημένο κοτόπουλο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ