Slide background

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, είναι απλά μια ευχή

(Antoin de Saint-Exupéry)

Slide background

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως.

~Σωκράτης

Slide background

Το να τρως είναι αναγκαιότητα. Το να τρως έξυπνα είναι τέχνη.

~La Rochefoucauld,

Μπάρες δημητριακών με ταχίνι κουβερτούρα

Συστατικά
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
  • 150 γρ. δημητριακά  [προαιρετικό – αν θελεις ανεβαζεις την βρώμη]
  • 200 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. cranberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  • Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.

https://akispetretzikis.com/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ