Slide background

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, είναι απλά μια ευχή

(Antoin de Saint-Exupéry)

Slide background

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως.

~Σωκράτης

Slide background

Το να τρως είναι αναγκαιότητα. Το να τρως έξυπνα είναι τέχνη.

~La Rochefoucauld,

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Κατηγορίες: Διατροφή και Καρκίνος. και Νέα Και Διατροφικές 'Ερευνες.

Εκτεταμένες έρευνες κατά τα τελευταία 10 με 20 χρόνια έχουν δείξει σαφώς ότι πολλές μορφές καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας μια φυσική διατροφή τροφίμων που εξαλείφει θανατηφόρα υδρογονωμένα και trans λιπαρά και σχεδόν όλες τις πηγές ζάχαρης και εξευγενισμένους υδατάνθρακες.

Εκτός από τη διατροφή, υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη τάση που δείχνει πως η φυσική ένωση που περιλαμβάνει η κουρκουμίνη, η ρεσβερατρόλη και EGCG (epigallocatechin-3-gallate) από το πράσινο τσάι μπορεί να στοχεύσει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα για να αυξήσει την οξυγόνωση και να συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία, αρκετών μορφών καρκίνου . Μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών στο Λος Άντζελες έχει κυκλοφορήσει τα αποτελέσματα των εργασιών τους στο περιοδικό, Metabolomics, αποκαλύπτοντας πώς ένα ενεργό συστατικό του πράσινου τσαγιού διαταράσσει το μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο του παγκρέατος και προσφέρει μια εξήγηση για τη δράση του στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου και την επιβράδυνση της εξέλιξης του.

Η έρευνα αυτή είναι μεταξύ των πρώτων που εξηγεί πώς οι φυσικές ενώσεις αλληλεπιδρούν με τα καρκινικά κύτταρα για να βοηθήσουν στην πρόληψη ή ακόμη και να αντιστρέψει την πρόοδο των όγκων στον καρκίνο του παγκρέατος. Ο συγγραφέας της μελέτης, δρ Wai-Nang Lee και η ομάδα του ήταν σε θέση να αποδείξουν πώς το EGCG, το βιοενεργό συστατικό που βρέθηκε στο πράσινο τσάι, είναι σε θέση να μεταβάλει τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος με την καταστολή του τρόπου που λειτουργεί η γαλακτική αφυδρογονάση Α ή LDHA, ένα κρίσιμο ένζυμο στον μεταβολισμό του καρκίνου.

Ερευνητές εξηγούν ότι ο μεταβολισμός των καρκινικών κυττάρων καθορίζει τον τρόπο όπου τα κύτταρα εξάγουν ενέργεια και εμπλέκονται σε χημικές αντιδράσεις που επιτρέπουν την ταχεία ανάπτυξη και την εκτός ελέγχου, εξέλιξη η οποία είναι χαρακτηριστική της νόσου. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές, ο Δρ Lee και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι η EGCGδιαταράσσει το ποσοστό ανάπλασης των μορίων, που είναι γνωστή ως «ροή», μέσα από μια μεταβολική οδό σε καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος. Βρήκαν ότι η EGCG από το πράσινο τσάι ή από συμπλήρωμα διατροφής μείωσε τον κίνδυνο καρκίνου καταστέλλοντας τη δραστηριότητα του LDHA, αποτελεσματικά διαταράσσοντας τη μεταβολική λειτουργίας σε καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι:

Αυτός είναι ένας εντελώς νέος τρόπος θεώρησης του μεταβολισμού … δεν είναι πλέον μια περίπτωση της γλυκόζης που με την εισαγωγή της απελευθερώνεται ενέργεια. Τώρα καταλαβαίνουμε πώς ο μεταβολισμός των καρκινικών κυττάρων μπορεί να διαταραχθεί, και μπορούμε να εξετάσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πορεία του καρκίνου ή την πρόληψη του καρκίνου.
Αν και αυτή η μελέτη εξέτασε το συγκεκριμένο μηχανισμό του πράσινου τσαγιούσε συνδυασμό με την EGCG ένωση και τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα, πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι πολλά φυσικά συστατικά, όπως οι φλαβανόλες και οι κατεχίνες που βρέθηκαν στα ανεπεξέργαστα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν ή και να αποτρέψουν μια σειρά από δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις ασθένειας.

Πηγές για αυτό το άρθρο:

http://link.springer.com/article/10.1007/s11306-014-0672-8#

http://www.bioresearchonline.com

από http://www.trophos.org/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ