ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Σε αυτό το σημείο σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από κάποια περιστατικά, για το  πως έδειχνε η εικόνα του σώματός τους λίγο πριν από την έναρξη του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής , και πως βελτιώθηκε  με την πάροδο του χρόνου , χάνοντας αρκετά κιλά , μα κυρίως σωματικό λίπος και πόντους .

Είναι σημαντικό να τονίσω πως η αλλαγή που βλέπετε  δεν έρχεται από την μία στιγμή στην άλλη ,ούτε υπάρχουν μαγικά τρικ και  κόλπα.  Ακρογωνιαίος λίθος είναι η υπομονή και η επιμονή στον στόχο που οριοθετούμε .

Τ’ άτομα αυτά μέσα άπο επαναλμβανόμενες συνεδρίες , κατανοήσαν την διαφορά του τι εστί  διατρέφομαι σωστά και τι κάνω απλά μια δίαιτα περιμένοντάς το τελικό αποτέλεσμα ενός στείρου αριθμού στην ζυγαριά.  Βιώσανε το γεγονός το πόση ενέργεια σου προσφέρει χωρίς να σε κουράζει ψυχικά ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου,   και καταφέρανε να τιθασεύσουν πρωτίστος  το μυαλό και στην συνέχεια το άτακτο στομάχι … αλλάζοντας  αρχικά απλά τρόπο σκέψης …. και μετά  καρταρόμπας και ζωής !

*Αν νιώθετε και σεις την ανάγκη να δημοσιευτούν φωτογραφίες σας με το νεο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.. μην διστάσετε να μου το πείτε, και φυσικά μην ΞΕΧΑΣΕΤΕ να φωτογραφείτε πριν την  έναρξη του προγράμματος…και στο τέλος του, να μου τις στείλετε . Φυσικά το πρόσωπο μπορεί να είναι κρυμμένο, όπως και τα στοιχεία σας που θεωρείτε ότι σας εκθέτουν.

 

7ff43_weight_loss_stomach_bypass_surgery_locationsweight-loss-before-and-after7ff43_weight_loss_stomach_bypass_surgery_locations

Η Δ.Δ 27 χρόνων με υψος 171 και αρχικό βάρος 130 κιλα, καταφερε μετά από 2  χρόνια   ν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ την ζωή της . Έχασε από πάνω της έναν ολοκληρο άνθρωπο 70 κιλών ! Όταν μ επισκέφτηκε προ τριετίας ήταν χάλια ψυχολογικά και πολυ απογοητευμένη με τον εαυτό της , διότι είχε κουραστεί να είναι συνεχως παχύσαρκη , να κάνει δίαιτες χωρις αποτέλεσμα και να βιώνει συνεχως στις κοινωνικές της δραστηριότητες το ανεπίτρεπτο bullying που δείχνουν κάποιοι ανόητοι σε άτομα με κιλάκια . Ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ταξίδι και θέσαμε αρχικά μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους . Ο πρώτος ήταν να αγγίξει τα 100 κιλά εφόσον όταν ήρθε ζύγιζε 130 . Τον πιάσαμε σε πολυ λίγο διάστημα (6μηνες ) … και εφόσον, δεν αισθανοταν κουρασμένη αλλα ένιωθε ανανεωμένη ψυχικά και σωματικά, είπαμε να θεσουμε και τον Επόμενο οποίος ήταν τα 80 κιλά . Μια χαρά μας εκατσε και αυτός . Σε 8 μήνες έχασε αλλα 20. Της πρότεινα να κάνουμε ένα διάστημα συντήρηση για ν αρχίσει το σώμα της να συμβιβάζεται με το νέο βάρος , και το κυριότερο να ξεκουραστεί και να μάθει η ίδια να κάνει μικρές αλλαγές ΜΟΝΗ της στη ζωή της χωρις δεκανίκια . Μετά από 6 μήνες όταν μ επισκέφτηκε ξανά, και διατηρούσε ανάλοιωτο το ΙΔΙΟ βάρος 80 κιλά μου πρότεινε να θέσουμε δοκιμαστικά και έναν ακόμη στόχο που ήταν το εφηβικό όνειρο της αλλα φοβόταν ότι δεν θα το πιάσει ποτέ να γίνει 60 κιλά . Εφόσον την ψυχολόγησα μετα από εξονυχιστική συνεδρια καταλαβα ότι ναι αυτή η κοπέλα θα καταφέρει να κάνει και αυτό το άλμα χωρις να υποτροπιάσει …. και χωρις να την κάνω να στερηθεί τα φαγητά που γούσταρε !! Και ναι ρε φίλοι μου τον κατάφερε και αυτόν τον στόχο και σήμερα ζυγίζει… όχι 60 αλλα 58 κιλά … (ήθελε βλέπεις και δυο για καβάτζα σε περίπτωση που παρεκτρεποτανε να βάζει δυο να χάνει δυο) και να μην ξεπερνάει το 60. Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες , και αυτή διατηρεί το ίδιο βάρος. Χωρις κάποιο ιδιαίτερο κόπο . Έμαθε απλά οπως μου είπε να τρώει σωστά και να ξεχωρίζει την βιολογική πείνα από την συναισθηματική . Χθες στο ραντεβού ρουτίνας μου έφερε απλά να δω το τζιν της προ απώλειας βάρους . Έμεινα άναυδη διότι την έχω συνήθιΣει πλέον ΑΔΥΝΑΤΗ – και τότε ΜΟΝΟ συνειδητοποίησα το μεγάλο ταξίδι που κάναμε στον αγωνα προς την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της υπερφαγίας . Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο παιδιά αν υπάρχει πραγματική ΘΕΛΗΣΗ γι ‘ αλλαγή και ΥΠΟΜΟΝΗ . Την ευχαριστώ πολυ που μ εμπιστεύτηκε και ποτέ δεν έδειξε ανυπακοή σε αυτά που της πρότεινα κάθε φορά ….

Μ.Β νοσηλεύτρια 31 ετών , ύψος 173cm.  Ξεκίνησε το πρόγραμμά της 108 κιλά , η Μ. εξαιτίας του κυκλικού ωραρίου στην δουλεία της έβαλε απότομα αρκετά κιλά που την δυσκόλευαν την ζωή.  Τα τελευταία τρία χρόνια,    έκανε αρκετές απόπειρες μα  δεν κατάφερνε ποτέ ν ΄απαλλαγεί οριστικά από αυτά τα κιλά  . Μαζί ανακαλύψαμε έξυπνους τρόπους να εντάσει γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας χωρίς στερήσεις και πείνα που δυστυχώς, ως αποτέλεσμα έχουν να έξαρση των υπερφαγικών επεισοδίων … Με αυτά τα τρικ,  καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τον μεταβολισμό της  ! Σήμερα ζυγίζει 75 κιλά τα οποιά τα έφτασε μετά από  11 μήνες  .

cvvvv

K.N.21 ετών , ύψος  169.  αρχικο βαρος 105 κιλα. Η Κ. από μικρό παιδί πάντα ήταν στρουμπουλή, και μια λανθασμένη  διατροφή με πολλές απαγορεύσεις στα 14 της, την οδήγησε στο να γίνει παχύσαρκη μέχρι την ηλικία των 20. Η οικογένεια της επίσης παρουσίαζε υπερβάλλον βάρος και απ ότι ισχυρίζεται δεν την βοηθούσανε στο να μάθει να τρέφεται σωστά .  Όταν πέρασε στην αγαπημένη της σχολή ιατρική και ήρθε να σπουδάσει στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε να κάνει και μια ριζική στροφή στην υγιεινή διατροφή. Σε 9 μήνες κατάφερε να χάσει 36 κιλά, χωρίς να στερηθεί και τις αγαπημένες τις κρεπες . Σήμερα απολαμβάνει την φοιτητική της ζωή .

llll

Μ.Β. , 28 ετών , ύψος  17165κιλα. Η Μ. δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος της , καθώς παρουσίαζε μικρές διακυμάνσεις . Δυστυχώς τελειώνοντας το μεταπτυχιακό της, δεν κατάφερε να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της όποτε αναγκάστηκε να επιστρέψει από την Αθήνα στην γενετήρια της  και το πατρικό της σπίτι . Της κακοφάνηκε πολύ αυτό και κλείστηκε στον εαυτό της.  Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της  μέρας μπροστά στον υπολογιστή.  Είχε περίεργα ωράρια.  Κοιμόταν πολύ αργά το βράδυ και ξύπνιε μεσημέρι.  Έτρωγε συνέχεια και τσιμπολογούσε κακής ποιότητας σνακ,  όχι από βιολογική ανάγκη απ ότι μου εξομολογήθηκε  αλλά από ανία και τάσεις αυτοκαταστροφής.. δεν ηθελε πολύ να γινει και μεσα  σε 6 μήνες βρέθηκε με 16 επιπλέον κιλά τα όποια την έριξαν ακομα πιο πολύ την ψυχολογία . Όταν καποια φαση βρήκε  προσωρινή δουλειά σε μια καφετέρια αποφάσισε να απαλλαγεί και από τα κιλά . Μέσα σε 2 μήνες έχασε  τα πρώτα 12 κιλά –  και σε άλλους 2 μήνες τα υπόλοιπα 5 που την δυσκόλευαν την ζωή.

555

Tην Τ. Μ.  δεν την έχω γνωρίσει ποτέ προσωπικά αλλά είναι σαν να την ξέρω, διότι  συνεργαστήκαμε μέσα διαδικτύου για περίπου 1 με 1 μισή  χρόνο με μικρά διαλείμματα στις περιόδους των γιορτών . Δεν είναι κάτοικος Ελλάδος, μένει στην Γερμανία όπου είναι παντρεμένη και έχει 4 παιδάκια .  Από έφηβη , ήταν λίγο εύσωμη… »τσουπωτή» όπως χαρακτηρίστηκα μου είχε αναφέρει στο πρώτο ιστορικό που συμπλήρωσε , αλλά μετά την συμβίωση με τον καλό της , [ο οποίος έχει και αυτός πολλά κιλά] , τις εγκυμοσύνες και μια μανιοκατάθλιψη άφησε τελείως τον εαυτό της και έφτασε να ζυγίζει στα 38 της , 125 με 130 κιλά  .   Τυχαία άκουσε από μια φίλη της στην Ελλάδα για μένα , και δεν δίστασε να μου στείλε μήνυμα να ξεκινήσουμε δειλά μια προσπάθεια. Το καλό ήταν οτι δεν είχε κάνει ποτέ της δίαιτα για να είναι κουρασμένος ο οργανισμός της και έτσι, σιγά σιγά σε διάστημα 15 – 18μηνων έχασε 40 κιλά . Σήμερα κυμαίνεται συν πλοίν  78 με 84 κιλά .

υ.γ:Γι αυτό το περιστατικό αισθάνομαι ιδιαίτερα Περήφανη   γιατί αποδεικνύει ακράδαντα πως σημασία έχει η πίστη και το πείσμα στο στόχο .. και όχι μόνο να λειτουργείς με τον φόβο του ότι θα εκτεθείς  μπροστά στην ζυγαριά του διαιτολόγου σου.  

 

Β.Γ 34 ετών , ύψος  184.  Αρχικό βάρος 107 κιλά με ποσοστό λίπους 42%. Τ Ο Β. όταν σταμάτησε το κολυμβητήριο στα 22 του , ενώ ήταν πάντα γυμνασμένος και καλλίγραμμος , έβαλε απότομα αρκετά κιλά. Η στρατιωτική του θητεία και η καθιστική ζωή λόγω επαγγέλματος (τεχνικός υπολογιστών) επίσης του πρόσθεσαν κάποια ακόμη . Όταν ήρθε στο γραφείο μου ζυγίζει 25 κιλά πάνω από το σταθερό του βάρος. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες όπως το να μοιράζει τα γεύματα μέσα στην μέρα και ν αποφεύγει να τρώει μονάχα ένα και ‘καλό’ το βραδινό τον οδήγησαν μέσα σε 5-6 μήνες να φτάσει στα ιδανικά επίπεδα. Ξεκίνησε  ερασιτεχνικά κάποιες μέρες με ελεύθερο χρόνο και το κολύμπι που τόσο αγαπούσε.  Το λίπος του έπεσε στο 16%.   

%cf%86%cf%86

A.Τ  νηπιαγωγός 39 ετών,  ύψος 164,  με αρκετά θεματάκια υγείας όπως απορυθμισμένο θυρεοειδή και σύνδρομο πολυκυστικών ωωθηκών,  ξεκίνησε 86 κιλά και με λίπος που υπέρβαινε το 50% και μέσα σε 6 μήνες κατάφερε και το έφτασε το σωματικό της λίπος στο 33% – ένω ουσιαστικά στην ζυγαριά έχασε μόνο 11 κιλά , σε λίπος έχασε  22 ολόκληρες μονάδες αυξάνοντας αρκετά την μυϊκή της μάζα ,βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τον μεταβολισμό της .

vcvcv

Γ.Β 33 ετών , Ξενοδοχειακός Υπάλληλος ,  ύψος 176  . Οταν  ξεκίνησε την διατροφή του ζύγιζε 87  κιλά με  λίπος που άγγιζε το 36% και μέσα σε διάστημα 4 μηνών κατάφερε να φτάσει τα 74 κιλά και  ν απαλλαγεί από το περιττό λίπος φτάνοντάς το στο 22,6 % ! Φυσικά , εδώ να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα επιτευτηκέ σε συνδιασμό μ’ εντατικό  πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης .

ccvfv

B.B , 21 ετών, ύψος 163 . Η Β. όταν επισκέφτηκε το γραφείο μου το βάρος της αγγιζέ τα 85κιλά. Από μικρή παρουσίαζε σημαντικές διακυμάνσεις με το σωματικό της βάρος , διότι έπασχε απο βουλημικό σύνδρομο. Αλλά οι δύο συνεχόμενες χρόνιες για τις πανελλήνιες ήταν καταλυτικές και την έκαναν να πάρει τα περισσότερα κιλά από ποτε. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο γι αυτήν να κάνει την στροφή στην ποιότητα μιάς και το θ΄ακολουθούσε το επάγγελμα του διαιτολόγου στο χαροκόπειο πανεπιστήμιο . Με τον δικό της ζήλο για ριζική αλλαγή , την δική μου βοήθεια, αλλά και σε συνδιασμό με ψυχολόγο, σε διάστημα 9 μηνών καταφέραμε να χάσουμε όλο το επιπλέον βάρος…σήμερα ζυγίζει 62 κιλά , το ευχάριστο ειναι γιατί μαθαίνω νέα της πως εδώ και 1 χρόνο δεν έχει βάλει αλλά ουτέ και χάσει γραμμάριο, τρώει απ ολά, και αισθάνεται καλύτερα από ποτέ .

sdsfs

 

Ν.Λ. , 34 ετών , ύψος  162. 55κιλα. Η Ν. έβαλε απότομα κιλά,  μετά από δυο συνεχόμενες εγκυμοσύνες.   Το σταμάτημα από την δουλειά της , ο λιγοστος ύπνος και  το κλείσιμο στο σπίτι με τα παιδιά,  ήταν η αιτία για όλο αυτό το επιπλέον βάρος,  Ενώ θεωρητικά μου ειπε ότι προσπαθούσε ν απαλλαγεί , τρώγοντας λιγότερο, συνεχως έβλεπε τη ζυγαριά της  ν’ ανέβαινει στο σπίτι.  Όταν πηρε την απόφαση και μ επισπεύτηκε.. εντοπίσαμε μαζι καποια απο τα λάθη της, βρηκε χρονο και ξεκίνησε και ενα αθλημα που παντα της αρεσε το spinning , και σήμερα κατάφερε να φτάσει σε βάρος μικρότερο και από πριν να μείνει έγκυος.  Έχασε συνολικά 32 κιλά μεσα σε διάστημα 9 μηνών.

ντινα

Ε.Μ 20 ετών, φοιτήτρια μοριακής βιολογίας , Υψος 171 .  Πάντα είχε κάποια παραπάνω κιλάκια, αλλά οι πανελλήνιες  και η έναρξη της φοιτητικής ζωής,  της πρόσθεσαν και κάποια επιπλέον.   Οταν ξεκίνησε το πρόγραμμά της η ζυγαριά άγγιζε τα 96  κιλά  και μέσα σε διάστημα 6 μηνών κατάφερε να φτάσει τα 70 κιλά  .

xfsf

Α.Γ 29 ετών, Στρατιωτικός .   Υψος 167 .  Η καθιστική εργασία , η πεσμένη ψυχολογία λόγω μετάθεσης, η  έλλεψη διάθεσης και  χρόνου για προετοιμασία φαγητού , οδηγούσαν την Α. στην εύκολη λύση του »ντιλίβερι» , τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας και αυτό δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση του βάρους της .  Οταν ξεκίνησε το πρόγραμμά της, η ζυγαριά έδειχνε τα 88  κιλά  και μέσα σε διάστημα 5 μηνών κατάφερε να φτάσει τα 65 κιλά  και να διατηρεί ένα υγειές βάρος σήμερα με πολύ μικρές αυξομειώσεις   .

tumblr_n7kvv52iMq1spravgo1_500

Β.Γ 31 ετών , Μπαρμαν . Τα περίεργα ωράρια της δουλείας του, η εργένικη ζωή,  και η περίσσια ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωνε καθημερινά ,  είχαν ως αποτέλεσμα ανεβεί ο δείκτης της ζυγαριάς και να νιώθει ο Β. άβολα με το περιττό λίπος  που εναποτέθηκε γύρω από την περιφέρεια του (μπυροκοιλιά) .   Χωρίς ν αλλάξει τρόπο ζωής , σταδιακά με κάποιες αλλαγές και μικρές υποχωρήσεις , κατάφερε να χάσει μεγάλο ποσοστό λίπους , να μειωθεί η κατακράτηση υγρών , απλά με μέθοδο και  και χωρίς καν να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής   .

dopfrog

Κ.Ι.  δημόσιος υπάλληλος , 53 ετών , ύψος  177 οταν ηρθε στο γραφειο μου ζυγιζε 125  κιλα. Ο κύριος Κ. μετά το γάμο και με την 10ωρη καθιστική εργασία του, κατάφερε μέσα σε 20 χρόνια να βάλει 50 ολόκληρα κιλά από το βάρος που είχε μέχρι το στρατό.  Το καμπανάκι γι αυτόν χτύπησε όταν οι ετήσιες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι η τιμή του σακχάρου του έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα φυσιολογικά όρια και θα έπρεπε ν ακολουθησει κάποια φαρμακευτική αγωγή σύντομα αν δεν ρυθμιζόταν άμεσα. Καθώς ο Κ. προερχόταν απο οικογένεια με ιστορικό νσουλινοεξερτωμενου διαβήτη, θορυβήθηκε και αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα χάνοντας το περιττό βάρος αλλά χωρίς να κάνει ζημιά στην υγεία του μιας και οι υπογλυκαιμικές κρίσεις κανανε την εμφάνιση τους . Μαζί μάθαμε να κατανοούμε τον γλυκαιμικο δείκτη των τροφίμων και την αξια του,  και πως  να τρωμε απ να ολα με μέτρο και μεθοδικότητα αλλα χωρις στερησεις.  Σήμερα κατάφερε να ζυγίζει 78 κιλα, δηλαδή το βάρος που είχε ως τα 30ετη του,  και εδω και 3 χρόνια οι τιμές των εξετασεων του μοιάζουν παιδικές.

222

Η Ε.Ε 31 ετών, ύψος 164, είχε κάνει μία διατροφή μόνη της και είχε καταφέρει να χάσει 20 κιλά, μέσα σε 1 χρόνο με γυμναστικη και αλλαγές στον τρόπο ζωής της .  Τους τελευταιούς μήνες όμως ένω προσπαθούσε ακόμα πιο εντατικά να χάσει  τα 10 κιλά που της είχαν απομείνει,  εβλεπε την ζυγαριά για μεγάλο διαστημα κολλημένη . Ετσι ζήτησε την βοήθεια μου.. μέσα σε 4 μιση, μήνες καταφέραμε να ξεκολλήσουμε το μεταβολισμό της που είχε κουραστεί από την στερητική διαιτα που επέβαλε στο εαυτό της και έχασε επιτέλους και τα 10 παραπανίσια κιλά. Σήμερα ζυγίζει 58 κιλά .

Η.Α. 85 κιλά, 43 ετών τραπεζική υπάλληλος μητέρα  τριών παιδιών.  Αρχικο βαρος 118 κιλα. Η καθιστική ζωή λόγο επαγγέλματος, η έλλειψη χρόνου για φροντίδα στον εαυτό της εξαιτίας της οικογένειας, έκαναν την Η. να φορτωθεί 35 κιλά μέσα σε διάστημα 10 χρονών. Όταν οι ετήσιες εξετάσεις αίματος έδειξαν λιγο τσιμπημένη την χοληστερίνη μια προδιάθεση για υπέρταση ,  αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της… την υιοθέτηση μιας διατροφής που θα βελτίωνε την κατάσταση της υγείας της και την αυτοπεποίθηση της. Τελικά ήταν εύκολο, έχασε το περιττό βάρος και οι εξετάσεις της σημερά ειναι ολες φυσιολογικες .

swdswf