Slide background

Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, είναι απλά μια ευχή

(Antoin de Saint-Exupéry)

Slide background

Τρώγε, για να ζεις και μη ζεις, για να τρως.

~Σωκράτης

Slide background

Το να τρως είναι αναγκαιότητα. Το να τρως έξυπνα είναι τέχνη.

~La Rochefoucauld,

Υλικά συνταγής

400γρ. κάστανα βραστά
½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο
40γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
80γρ. αμυγδαλόψιχα
1 βανίλια
100γρ. κουβερτούρα (σε νιφάδες κατά προτίμηση)
Διαδικασία συνταγής

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Τα σπάμε σε μούλτι ελαφρά. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε πιατέλα ή δίσκο.
Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα λιώνουμε. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι τα κάστανα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την βανίλια και την κουβερτούρα (αν χρησιμοποιούμε κουβερτούρα σε πλάκα την τρίβουμε σε τρίφτη).
Ζυμώνουμε τα υλικά μας καλά να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια σε μέγεθος μικρού κάστανου και τα περνάμε από την αμυγδαλόψιχα.
Βάζουμε τα τρουφάκια σε χαρτάκια φοντάν και τα βάζουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να δέσει το μείγμα και έπειτα είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες
Tα κάστανα είναι πηγή βιταμίνης C, B1, B2 και αμινοξέων. Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης, αλλά και στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Τα κάστανα ανήκουν στους ξηρούς καρπούς αλλά έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, περισσότερο κι από αυτό της πατάτας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ