ΑρχικήΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΠως να επιλέξω Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης

Πως να επιλέξω Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης

Τι περιέχει πραγματικά το συμπλήρωμα  πρωτεΐνης σας;

πως να επιλέξω συμπλήρωμα πρωτεΐνης;;;

Η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης στην καθημερινή σας ρουτίνα θεωρείται συχνά ένας γρήγορος και βολικός τρόπος για να ενισχύσετε την πρόσληψη αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού. Αλλά γνωρίζετε τι κρύβεται στη σκόνη πρωτεΐνης σας; Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στην ετικέτα, πιθανόν να εντοπίσετε μερικά γνωστά συστατικά, όπως ορός γάλακτος, καζεΐνη, πρωτεΐνη μπιζελιού ή σόγια. Αλλά αν συνεχίσετε να διαβάζετε, μπορείτε να παρατηρήσετε μερικά άλλα συστατικά, πολλά από τα οποία ακούγονται σαν να ανήκουν σε ένα εργαστήριο χημείας και όχι στο ράφι της κουζίνας σας. Από τα πληρωτικά μέσα στα πυκνωτικά τροφίμων μέχρι τα τεχνητά γλυκαντικά, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που υπάρχουν στις σκόνες πρωτεΐνης, καθώς και στο πώς να επιλέξουμε το καλύτερο συμπλήρωμα πρωτεΐνης την επόμενη φορά. 6 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΝΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ

  1. Ορός γάλακτος / καζεΐνη
  2. Γαλακτοκομικά στερεά
  3. Τεχνητά γλυκαντικά

Ο ορός γάλακτος και η καζεΐνη είναι δύο τύποι πρωτεϊνών που βρίσκονται στο γάλα και είναι από τις πιο κοινές πηγές πρωτεΐνης σε πολλά συμπληρώματα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αφομοιώνεται πολύ γρήγορα στο σώμα ενώ η καζεΐνη πέπτεται πολύ πιο αργά. Ωστόσο, και οι δύο μπορεί είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την οικοδόμηση μυών και την επισκευή των ιστών. Αυτές οι πρωτεΐνες του γάλακτος, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, ένα σάκχαρο του γάλακτος που πολλοί αδυνατούν να αφομοιώσουν. Για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση σκόνης πρωτεΐνης με ορό γάλακτος ή καζεΐνη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως αέρια, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι και διάρροια. Οι φυτικές σκόνες πρωτεΐνης που παρασκευάζονται από συστατικά όπως κάνναβη, μπιζέλι, καστανό ρύζι ή σπόρους chia μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να ανεχτείτε προϊόντα με βάση το γάλα. Ο όρος “στερεά γάλακτος” αναφέρεται στα μη-υγρά συστατικά του γάλακτος, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, της λακτόζης και ορισμένων μετάλλων. Τα στερεά γάλακτος χρησιμοποιούνται συχνά ως διογκωτικά στις σκόνες πρωτεΐνης και περιέχονται συνήθως σε προϊόντα χαμηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους. Συνεπώς, τα στερεά γάλακτος που βρίσκονται στις σκόνες πρωτεΐνης έχουν λίγα οφέλη για την υγεία. Η πρωτεΐνη δεν απορροφάται ούτε χρησιμοποιείται καλά από το σώμα και η λακτόζη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όσους δεν είναι σε θέση να την αφομοιώσουν. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να παραλείψετε προϊόντα που περιέχουν στερεά γάλακτος όταν είναι δυνατόν. Είναι όλο και περισσότερο κοινά σε πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Συχνά χρησιμοποιούνται ως ένας γρήγορος

πως να επιλέξω συμπλήρωμα πρωτεΐνης;;;

τρόπος για να ενισχυθεί η γεύση των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης χωρίς να μεταβάλλεται σημαντικά το θρεπτικό προφίλ, Παρόλο που η χρήση αυτών των προϊόντων παραμένει εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, τα μη θερμιδογόνα γλυκαντικά όπως η σακχαρίνη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη, η νεοτάμη και η ακεσουλφάμη-Κ θεωρούνται ασφαλή από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Ωστόσο, αρκετές μελέτες σε ανθρώπους και ζώα έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένα τεχνητά γλυκαντικά θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του εντέρου, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στο σωματικό βάρος. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται με προσοχή ή να επιλέγετε τα φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια.

  1. Πληρωτικά μέσα
  2. Πυκνωτικά τροφίμων
  3. Φυτικά έλαια

Πληρωτικά μέσα όπως το ψύλλιο, η κυτταρίνη ή το αλεύρι καρύδας προστίθενται σε πολλά προϊόντα από τους κατασκευαστές που επιδιώκουν να αυξήσουν τα κέρδη τους μειώνοντας το κόστος. Αν και αυτά τα συστατικά δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβή, μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι ένα προϊόν έχει χαμηλή ποιότητα. Σε μερικούς, μπορεί επίσης να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα όπως αέρια, φούσκωμα ή πρήξιμο. Πυκνωτικοί παράγοντες όπως το κόμμι ξανθάνης, η δεξτρίνη, το αραρούτι ή η ζελατίνη χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την υφή πολλών προϊόντων διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης. Όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, αυτά τα συστατικά μπορούν να επηρεάσουν την κανονικότητα, την υγεία του εντέρου και την πέψη. Ορισμένα προέρχονται επίσης από κοινά αλλεργιογόνα όπως το σιτάρι, η σόγια, τα γαλακτοκομικά ή το καλαμπόκι, τα οποία μπορεί να είναι δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν ευαισθησία στα συστατικά αυτά. Πολλές σκόνες πρωτεΐνης περιέχουν φυτικά έλαια για τη βελτίωση της γεύσης και της υφής, κάνοντας το τελικό προϊόν πιο πλούσιο. Δυστυχώς, αυτά τα έλαια είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να περιέχουν υδρογονωμένα λίπη, επίσης γνωστά ως trans λιπαρά. Τα trans λιπαρά μπορεί να είναι επιζήμια για διάφορες πτυχές της υγείας. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι η αυξημένη πρόσληψη των trans λιπαρών μπορεί να συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, ακόμη και ορισμένων τύπων καρκίνου. Η American Heart Association συνιστά τη μείωση της πρόσληψης trans λιπαρών, περιορίζοντας την κατανάλωση των τηγανισμένων τροφών, των υδρογονωμένων ελαίων και των επεξεργασμένων συστατικών όποτε είναι δυνατόν. Πώς να επιλέξετε την καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης;;; Μετά την αποκωδικοποίηση των συστατικών της σκόνης πρωτεΐνης σας, ίσως να αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε το καλύτερο προϊόν την επόμενη φορά που θα αγοράσετε συμπληρώματα. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης:

  • Ελέγξτε την ετικέτα των συστατικών και αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά.
  • Επιλέξτε μια σκόνη πρωτεΐνης που είναι απαλλαγμένη από τεχνητά αρώματα, πρόσθετα και πληρωτικά μέσα.
  • Επιλέξτε σκόνες πρωτεΐνης χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά γλυκαντικά.
  • Αναζητήστε προϊόντα που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές τρίτων για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια.
  • Επιλέξτε προϊόντα χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά, και βιώσιμα προϊόντα, όποτε είναι δυνατόν.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για την αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών. Είτε προέρχονται από τρόφιμα είτε από συμπληρώματα, είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα για να βελτιστοποιήσετε την υγεία σας και η επιλογή μιας σκόνης πρωτεΐνης χωρίς πληρωτικές ουσίες, πρόσθετα και χημικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε.

http://www.diatrofikiagogi.gr

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven + eight =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ