ΑρχικήΔιαιτητικά Γευστικά ΓλυκάκιαCinnamon Rolls με Γλυκιά Κολοκύθα

Cinnamon Rolls με Γλυκιά Κολοκύθα

Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

Για τη ζύμη
–360 γρ. αλεύρι δυνατό-για τσουρέκι
–120 γρ. βούτυρο
–15 μαγιά νωπή ή 4 γρ. μαγιά στιγμής
–120 ml. γάλα
–1 αυγό και 1 κρόκο
–20 γρ. λευκή ζάχαρη
–1/3 κουταλάκι του αλάτι

Για την γέμιση
–300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα
–40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
–1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
–½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
–¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
–¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την επικάλυψη
–150 γρ.τυρί κρέμα
–100 γρ. ζάχαρη άχνη
–60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
–¼ κουταλάκι του αλάτι
–Εκχύλισμα φυσικής βανίλιας

Εκτέλεση Συνταγής

1
Ο πουρές κολοκύθας φτιάχνεται πανεύκολα βάζοντας την κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, μόλις στεγνώσει εντελώς είναι έτοιμος, αν θέλουμε βελούδινο πουρέ κολοκύθας την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

2
Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε ν΄αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία, το τοποθετούμε σ΄ένα μπωλ, μέσα διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

3
Σ΄ένα κατσαρολάκι βαζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε τη μαγιά, τ΄αυγά και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.

4
Τοποθετούμε τη ζύμη σ΄ευρύχωρο βουτυρωμένο μπώλ, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και ν΄ανέβει σε ζεστό σημείο, όπως για παράδειγμα μέσα στο φούρνο τον οποίο μπορούμε να έχουμε ζεστάνει για μερικά λεπτά.
Κατόπιν, αφού φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κρύο πουρέ με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.

5
Ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε τη ζύμη, με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 45*25, απλώνουμε το μείγμα με την κολοκύθα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
Τυλίγουμε την ζυμη σε ρολό και με την βοήθεια μιας κλωστής ή με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά.
Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης όρθια σε αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος, όση γέμιση περισσέψει την απλώνουμε από επάνω και αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 40 λεπτά.

6
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 25-30 λεπτά.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά για 4 λεπτά.
Αμέσως περιχυνουμε τα ζεστά τα cinnamon rolls και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Για ν΄ανοίξουμε ευκολότερα τη ζύμη μπορούμε να την ανοίξουμε με τον πλάστη τοποθετώντας τη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά
– Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε σταφίδες ή σπασμένους ξηρούς καρπούς
– Ακριβώς η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με πουρέ από μήλα ή αχλάδια ή κάστανα
– Η επικάλυψη του τυριού κρέμα δεν πρέπει να μείνει σε ζεστό περιβάλλον περισσότερο από μια ημέρα γιατί θα ξινίσει.

Funky Home

Χριστουγεννιάτικα Γλυκά Cinnamon Rolls

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + 2 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ