Ενεργειακές Μπάρες με Ταχίνι (Granola Bars)

0
35

Είναι μερικά πρωινά που νιώθεις την ανάγκη να φας κάτι super τονωτικό, το οποίο θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι. Τι πιο ωραίο λοιπόν από μια ενεργειακή μπάρα;

Οι μπάρες του εμπορίου όμως έχουν ζάχαρη και συντηρητικά τα οποία εγώ τουλάχιστον αποφεύγω. Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να τις ετοιμάσω με τα χεράκια μου!

Υλικά: (για 12 μπάρες)

1/2 κούπα σιρόπι αγάβης
1/2 κούπα ταχίνι
1 1/2 κούπες νιφάδες βρώμης (ή μούσλι)
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1/3 κούπας αμύγδαλα χοντροκομμένα
1/3 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε το σιρόπι αγάβης με το ταχίνι.
Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατέψτε τα στεγνά υλικά καλά, για να πάει παντού το κακάο και η κανέλλα.
Ρίξτε τα στεγνά υλικά στο μίγμα της αγάβης με το ταχίνι και ανακατέψτε με το χέρι. Το τελικό μίγμα θα είναι μια συμπαγής, κολλώδης μάζα.
Ρίξτε το μίγμα σε μια λαδόκολλα, φορμάρετέ το σε ορθογώνιο σχήμα και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξει (ή 1/2 ώρα στην κατάψυξη).
Μετά από 1 ώρα βγάλτε το από το ψυγείο και κόψτε το σε φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου τις οποίες θα τοποθετήσετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (στον αέρα) για 10 λεπτά (όχι παραπάνω).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν βγάλετε τις μπάρες από το φούρνο θα είναι μαλακές. Μην ανησυχείτε όμως γιατί όταν κρυώσουν θα είναι τέλειες.
Αποθηκεύστε σε γυάλινο τάπερ.

Extra Tips:

Εάν δεν είστε vegan μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για σιρόπι αγάβης.

 

http://www.sweetbynature.gr