ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Σε αυτό το σημείο σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από κάποια περιστατικά, για το  πως έδειχνε η εικόνα του σώματός τους λίγο πριν από την έναρξη του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής , και πως βελτιώθηκε  με την πάροδο του χρόνου , χάνοντας αρκετά κιλά , μα κυρίως σωματικό λίπος και πόντους .

Είναι σημαντικό να τονίσω πως η αλλαγή που βλέπετε  δεν έρχεται από την μία στιγμή στην άλλη ,ούτε υπάρχουν μαγικά τρικ και  κόλπα.  Ακρογωνιαίος λίθος είναι η υπομονή και η επιμονή στον στόχο που οριοθετούμε .

Τ’ άτομα αυτά μέσα άπο επαναλμβανόμενες συνεδρίες , κατανοήσαν την διαφορά του τι εστί  διατρέφομαι σωστά και τι κάνω απλά μια δίαιτα περιμένοντάς το τελικό αποτέλεσμα ενός στείρου αριθμού στην ζυγαριά.  Βιώσανε το γεγονός το πόση ενέργεια σου προσφέρει χωρίς να σε κουράζει ψυχικά ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου,   και καταφέρανε να τιθασεύσουν πρωτίστος  το μυαλό και στην συνέχεια το άτακτο στομάχι … αλλάζοντας  αρχικά απλά τρόπο σκέψης …. και μετά  καρταρόμπας και ζωής !

*Αν νιώθετε και σεις την ανάγκη να δημοσιευτούν φωτογραφίες σας με το νεο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.. μην διστάσετε να μου το πείτε, και φυσικά μην ΞΕΧΑΣΕΤΕ να φωτογραφείτε πριν την  έναρξη του προγράμματος…και στο τέλος του, να μου τις στείλετε . Φυσικά το πρόσωπο μπορεί να είναι κρυμμένο, όπως και τα στοιχεία σας που θεωρείτε ότι σας εκθέτουν.

Η Δ.Δ 27 χρόνων με υψος 171 και αρχικό βάρος 130 κιλα, καταφερε μετά από 2  χρόνια   ν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ την ζωή της . Έχασε από πάνω της έναν ολοκληρο άνθρωπο 70 κιλών ! Όταν μ επισκέφτηκε προ τριετίας ήταν χάλια ψυχολογικά και πολυ απογοητευμένη με τον εαυτό της , διότι είχε κουραστεί να είναι συνεχως παχύσαρκη , να κάνει δίαιτες χωρις αποτέλεσμα και να βιώνει συνεχως στις κοινωνικές της δραστηριότητες το ανεπίτρεπτο bullying που δείχνουν κάποιοι ανόητοι σε άτομα με κιλάκια . Ξεκινήσαμε μαζί αυτό το ταξίδι και θέσαμε αρχικά μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους . Ο πρώτος ήταν να αγγίξει τα 100 κιλά εφόσον όταν ήρθε ζύγιζε 130 . Τον πιάσαμε σε πολυ λίγο διάστημα (6μηνες ) … και εφόσον, δεν αισθανοταν κουρασμένη αλλα ένιωθε ανανεωμένη ψυχικά και σωματικά, είπαμε να θεσουμε και τον Επόμενο οποίος ήταν τα 80 κιλά . Μια χαρά μας εκατσε και αυτός . Σε 8 μήνες έχασε αλλα 20. Της πρότεινα να κάνουμε ένα διάστημα συντήρηση για ν αρχίσει το σώμα της να συμβιβάζεται με το νέο βάρος , και το κυριότερο να ξεκουραστεί και να μάθει η ίδια να κάνει μικρές αλλαγές ΜΟΝΗ της στη ζωή της χωρις δεκανίκια . Μετά από 6 μήνες όταν μ επισκέφτηκε ξανά, και διατηρούσε ανάλοιωτο το ΙΔΙΟ βάρος 80 κιλά μου πρότεινε να θέσουμε δοκιμαστικά και έναν ακόμη στόχο που ήταν το εφηβικό όνειρο της αλλα φοβόταν ότι δεν θα το πιάσει ποτέ να γίνει 60 κιλά . Εφόσον την ψυχολόγησα μετα από εξονυχιστική συνεδρια καταλαβα ότι ναι αυτή η κοπέλα θα καταφέρει να κάνει και αυτό το άλμα χωρις να υποτροπιάσει …. και χωρις να την κάνω να στερηθεί τα φαγητά που γούσταρε !! Και ναι ρε φίλοι μου τον κατάφερε και αυτόν τον στόχο και σήμερα ζυγίζει… όχι 60 αλλα 58 κιλά … (ήθελε βλέπεις και δυο για καβάτζα σε περίπτωση που παρεκτρεποτανε να βάζει δυο να χάνει δυο) και να μην ξεπερνάει το 60. Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες , και αυτή διατηρεί το ίδιο βάρος. Χωρις κάποιο ιδιαίτερο κόπο . Έμαθε απλά οπως μου είπε να τρώει σωστά και να ξεχωρίζει την βιολογική πείνα από την συναισθηματική . Χθες στο ραντεβού ρουτίνας μου έφερε απλά να δω το τζιν της προ απώλειας βάρους . Έμεινα άναυδη διότι την έχω συνήθιΣει πλέον ΑΔΥΝΑΤΗ – και τότε ΜΟΝΟ συνειδητοποίησα το μεγάλο ταξίδι που κάναμε στον αγωνα προς την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της υπερφαγίας . Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο παιδιά αν υπάρχει πραγματική ΘΕΛΗΣΗ γι ‘ αλλαγή και ΥΠΟΜΟΝΗ . Την ευχαριστώ πολυ που μ εμπιστεύτηκε και ποτέ δεν έδειξε ανυπακοή σε αυτά που της πρότεινα κάθε φορά ….

Μ.Β νοσηλεύτρια 31 ετών , ύψος 173cm.  Ξεκίνησε το πρόγραμμά της 108 κιλά , η Μ. εξαιτίας του κυκλικού ωραρίου στην δουλεία της έβαλε απότομα αρκετά κιλά που την δυσκόλευαν την ζωή.  Τα τελευταία τρία χρόνια,    έκανε αρκετές απόπειρες μα  δεν κατάφερνε ποτέ ν ΄απαλλαγεί οριστικά από αυτά τα κιλά  . Μαζί ανακαλύψαμε έξυπνους τρόπους να εντάσει γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας … χωρίς στερήσεις και πείνα που δυστυχώς, ως αποτέλεσμα έχουν να έξαρση των υπερφαγικών επεισοδίων … Με αυτά τα τρικ,  καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε τον μεταβολισμό της  ! Σήμερα ζυγίζει 75 κιλά τα οποιά τα έφτασε μετά από  11 μήνες  .

K.N.21 ετών , ύψος  169.  αρχικο βαρος 105 κιλα. Η Κ. από μικρό παιδί πάντα ήταν στρουμπουλή, και μια λανθασμένη  διατροφή με πολλές απαγορεύσεις στα 14 της, την οδήγησε στο να γίνει παχύσαρκη μέχρι την ηλικία των 20. Η οικογένεια της επίσης παρουσίαζε υπερβάλλον βάρος και απ ότι ισχυρίζεται δεν την βοηθούσανε στο να μάθει να τρέφεται σωστά .  Όταν πέρασε στην αγαπημένη της σχολή ιατρική και ήρθε να σπουδάσει στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε να κάνει και μια ριζική στροφή στην υγιεινή διατροφή. Σε 9 μήνες κατάφερε να χάσει 36 κιλά, χωρίς να στερηθεί και τις αγαπημένες τις κρεπες . Σήμερα απολαμβάνει την φοιτητική της ζωή .

Μ.Β. , 28 ετών , ύψος  171.  65κιλα. Η Μ. δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος της , καθώς παρουσίαζε μικρές διακυμάνσεις . Δυστυχώς τελειώνοντας το μεταπτυχιακό της, δεν κατάφερε να βρει δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της όποτε αναγκάστηκε να επιστρέψει από την Αθήνα στην γενετήρια της  και το πατρικό της σπίτι . Της κακοφάνηκε πολύ αυτό και κλείστηκε στον εαυτό της.  Περνούσε τον περισσότερο χρόνο της  μέρας μπροστά στον υπολογιστή.  Είχε περίεργα ωράρια.  Κοιμόταν πολύ αργά το βράδυ και ξύπνιε μεσημέρι.  Έτρωγε συνέχεια και τσιμπολογούσε κακής ποιότητας σνακ,  όχι από βιολογική ανάγκη απ ότι μου εξομολογήθηκε  αλλά από ανία και τάσεις αυτοκαταστροφής.. δεν ηθελε πολύ να γινει και μεσα  σε 6 μήνες βρέθηκε με 16 επιπλέον κιλά τα όποια την έριξαν ακομα πιο πολύ την ψυχολογία . Όταν καποια φαση βρήκε  προσωρινή δουλειά σε μια καφετέρια αποφάσισε να απαλλαγεί και από τα κιλά . Μέσα σε 2 μήνες έχασε  τα πρώτα 12 κιλά –  και σε άλλους 2 μήνες τα υπόλοιπα 5 που την δυσκόλευαν την ζωή.

Tην Τ. Μ.  δεν την έχω γνωρίσει ποτέ προσωπικά αλλά είναι σαν να την ξέρω, διότι  συνεργαστήκαμε μέσα διαδικτύου για περίπου 1 με 1 μισή  χρόνο με μικρά διαλείμματα στις περιόδους των γιορτών . Δεν είναι κάτοικος Ελλάδος, μένει στην Γερμανία όπου είναι παντρεμένη και έχει 4 παιδάκια .  Από έφηβη , ήταν λίγο εύσωμη… »τσουπωτή» όπως χαρακτηρίστηκα μου είχε αναφέρει στο πρώτο ιστορικό που συμπλήρωσε , αλλά μετά την συμβίωση με τον καλό της , [ο οποίος έχει και αυτός πολλά κιλά] , τις εγκυμοσύνες και μια μανιοκατάθλιψη άφησε τελείως τον εαυτό της και έφτασε να ζυγίζει στα 38 της , 125 με 130 κιλά  .   Τυχαία άκουσε από μια φίλη της στην Ελλάδα για μένα , και δεν δίστασε να μου στείλε μήνυμα να ξεκινήσουμε δειλά μια προσπάθεια. Το καλό ήταν οτι δεν είχε κάνει ποτέ της δίαιτα για να είναι κουρασμένος ο οργανισμός της και έτσι, σιγά σιγά σε διάστημα 15 – 18μηνων έχασε 40 κιλά . Σήμερα κυμαίνεται συν πλοίν  78 με 84 κιλά .

υ.γ:Γι αυτό το περιστατικό αισθάνομαι ιδιαίτερα Περήφανη   γιατί αποδεικνύει ακράδαντα πως σημασία έχει η πίστη και το πείσμα στο στόχο .. και όχι μόνο να λειτουργείς με τον φόβο του ότι θα εκτεθείς  μπροστά στην ζυγαριά του διαιτολόγου σου.