Τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο

0
54

λικά συνταγής

  • 500γρ. καρότα
  • 1-2 φακελάκια ινδοκάρυδο
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζ. λικέρ της αρεσκείας μας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τμχ

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Βάζουμε σε τηγάνι τα καρότα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα φάκελο ινδοκάρυδο, τις βανίλιες και ζυμώνουμε.
  4. Βουτάμε τα χέρια μας στο λικέρ και πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια
  5. Τα περνάμε από το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια προαιρετικά.
  6. Σερβίρουμε.