ΑρχικήΠρόσφατες ΑναρτήσειςΔιατροφικό detox: Μπες σε πρόγραμμα… μετά την υπερφαγία των γιορτών

Διατροφικό detox: Μπες σε πρόγραμμα… μετά την υπερφαγία των γιορτών

Το τραπέζι των Χριστουγέννων τα είχε όλα. Πληθώρα θερμίδων, λιπαρά και «απαγορευμένα» φαγητά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο τραπέζι της γιορτής και εμείς τα τιμήσαμε δεόντως… Και τώρα, με κάποια κιλάκια παραπάνω και με αρκετά συμπτώματα τοξικότητας, τι μπορούμε να κάνουμε;
Σήμερα πάντως, ανεξαρτήτως της εορταστικής υπερφαγίας, με τις τοξίνες να μας περιτριγυρίζουν περισσότερο από ποτέ, ένα πρόγραμμα διατροφικού detox είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία και την ευεξία μας αποτελώντας τη λύση απέναντι στην ανεξήγητη κούραση, την υποτονικότητα, το ερεθισμένο δέρμα, τις αλλεργίες ή τις χαμηλής σοβαρότητας λοιμώξεις.
Γιατί Detox
Μήπως ξυπνάς κουρασμένος, χωρίς ενέργεια; Με σακούλες κάτω από τα μάτια, διεσταλμένο στομάχι; Έχεις συμπτώματα τοξικότητας, όπως κόπωση, πόνος στις αρθρώσεις ή τους μυς, έλλειψη πνευματικής διαύγειας, πονοκεφάλους, αλλεργίες ή φουσκώματα ή και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως αυτοάνοσες ασθένειες, ημικρανίες, άσθμα, ακμή, ευερέθιστο έντερο, παλινδρόμηση, αρθρίτιδα κ.τ.λ. Όλα αυτά είναι ένας σημαντικός λόγος για να αποτοξινωθείς. Με την αποτοξίνωση θα ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου και θα γεμίσεις με ενέργεια και ζωντάνια.
Επιπλέον, ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο το σώμα αρνείται να αποχωριστεί τα περιττά κιλά του είναι οι τοξίνες. Όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό, το σώμα αποφασίζει να τις αποθηκεύσει στους λιπώδεις ιστούς. Καθώς αυτοί είναι λιγότερο ενεργοί μεταβολικά από άλλους ιστούς, οι τοξίνες μπορούν να μείνουν ανενόχλητες εκεί και να «κοιμηθούν» για χρόνια. Το πιο εμφανές αποτέλεσμα, για να καταλάβουμε την παρουσία τους, είναι η κυτταρίτιδα. Ο μόνος τρόπος να απαλλάξουμε τον οργανισμό από αυτές τις τοξίνες είναι να τον υποστηρίξουμε με ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης και να τον παρακινήσουμε να μπει σε διαδικασία αυτοκάθαρσης.
Τι είναι η αποτοξίνωση
Είναι η διαδικασία αποβολής τοξικών ουσιών από έναν ζωντανό οργανισμό. Φυσιολογικά γίνεται μέσω των οργάνων του σώματος: ήπαρ, πνεύμονες, νεφρά, δέρμα.
Η αποτοξίνωση αποτελεί πρακτική πολλών πολιτισμών, εδώ και αιώνες, ανά τον κόσμο – μεταξύ αυτών και των ινδικών και κινεζικών ιατρικών σχολών. Αποτελεί ουσιαστικά μια διαδικασία καθαρισμού του σώματος και του νου που ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Αποβάλλοντας και περιορίζοντας τις τοξίνες και τροφοδοτώντας το σώμα με θρεπτικά συστατικά, προστατεύει κανείς την υγεία του από διάφορες παθήσεις και ταυτόχρονα διασφαλίζει γενικότερα ευεξία και υγεία σε ανώτερο επίπεδο.
Το σώμα μας φυσικά έχει τους φυσικούς μηχανισμούς αντιρρόπησης των αρνητικών στοιχείων, απλώς η αποτοξίνωση τους ενισχύει και τους υποβοηθά…
Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης βοηθά τη φυσική διαδικασία:
Ξεκουράζει τα όργανα μέσω μιας σχετικής νηστείας.
Τονώνει το συκώτι ώστε να οδηγήσει τις τοξίνες εκτός σώματος, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού, των νεφρών και του δέρματος.
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ανατροφοδοτώντας το σώμα με υγιεινά θρεπτικά συστατικά.
Πώς λειτουργεί;
Αν κάποιος θέλει να το θέσει εντελώς απλά, η αποτοξίνωση είναι μια μορφή καθαρισμού του αίματος. Ο οργανισμός μας έχει έναν έμφυτο μηχανισμό να μεταβολίζει τις τοξίνες και να τις αποβάλλει. Το ήπαρ αναλαμβάνει την επεξεργασία τους και στη συνέχεια τις διοχετεύει στο λεμφικό σύστημα για να απομακρυνθούν μέσω των νεφρών αλλά και μέσω των ιδρωτοποιών αδένων. Ωστόσο, ο φυσικός μηχανισμός της αποτοξίνωσης δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί όταν τροφοδοτείται με περισσότερες τοξίνες απ” όσες μπορεί να μεταβολίσει. Κατά συνέπεια, οι ανεπιθύμητες ουσίες δεν παίρνουν το δρόμο της απομάκρυνσης αλλά συσσωρεύονται στα κύτταρα. Ό,τι αγγίζουμε, τρώμε, αναπνέουμε, εξαναγκάζει το ήπαρ σε »υπερωρίες», Όταν όμως το ήπαρ »κουράζεται», τότε ολόκληρος ο οργανισμός υπολειτουργεί. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε ένα χείμαρρο καταστροφικών για την υγεία επιπτώσεων. Ο ρόλος του ήπατος είναι να καθαρίζει το αίμα ώστε να τροφοδοτούνται τα υπόλοιπα όργανα του σώματος. Συγχρόνως, εξουδετερώνει τα τοξικά απόβλητα και τα προωθεί στο επόμενο όργανο αποτοξίνωσης, τα νεφρά. Το αλκοόλ, το κάπνισμα, τα φάρμακα, οι λιπαρές τροφές και μια πληθώρα από περιβαλλοντικές τοξίνες δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ήπατος και εμποδίζουν αυτή τη σημαντική εργασία. Έτσι, αντί να μεταβολίζει τις τοξίνες, τις κατευθύνει πίσω στην κυκλοφορία του αίματος και τις αφήνει να αποθηκευτούν στο σώμα.
Από πού να ξεκινήσεις;
Πες αντίο στις «εθιστικές ουσίες»!
Αν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα φρούτα και τα λαχανικά παρέμειναν ανέγγιχτα σε μια γωνιά, ήρθε η ώρα να μπουν στο τραπέζι. Όπως συμβουλεύει η Dr Sara Farnetti, ιατρός με ειδικότητα στα μεταβολικά νοσήματα: Εκείνο που χρειάζεται είναι «Απεξάρτηση αλλά και επιλογή των σωστών τροφίμων», ώστε να φέρουμε ξανά σε 10 ισορροπία τις ορμόνες μας και να ανακτήσουμε ένα καλό μεταβολισμό.
Για να έχεις αποτέλεσμα, πρέπει κυρίως να μείνεις μακριά από οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη και αλεύρι. Σακχαρούχα ροφήματα, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα, όλα αυτά μας ωθούν να τρώμε περισσότερο, προκαλώντας έντονη επιθυμία για γλυκό, ενώ «ρίχνουν» το μεταβολισμό, δημιουργώντας λίπος στην κοιλιά. Διάβασε τις ετικέτες τροφίμων, γιατί πάντα κρύβονται κάποια κακά συστατικά, όπως τα trans, τα υδρογονωμένα λίπη και το MSG (μονογλουταμινικό μονονάτριο). Απόφυγε για 10-15 ημέρες τουλάχιστον τις συσκευασμένες τροφές, το αλκοόλ και τα γλυκά και προτίμησε τα φρέσκα τρόφιμα με έμφαση σε φρούτα και λαχανικά και αποτοξινωτικά ροφήματα.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × one =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ