Αρχικήvegeterian / veganφαλάφελ με τορτίγιες και σως ταχινιού

φαλάφελ με τορτίγιες και σως ταχινιού

Η Νικόλ Νικόλ Μαρίνου

Από mama’Sou

σήμερα μας φτιάχνει συνταγή για φαλάφελ! Αν δεν έχετε δοκιμάσει, καιρός να φτιάξετε το αυθεντικό φαλάφελ που μας προτείνει η σεφ μας!

Μια ελαφριά και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε όσπρια ήρθε ο καιρός να φάνε! Δοκιμάστε να φτιάξετε τους ρεβυθοκεφτέδες της Νικόλ και σίγουρα θα γλείφουν τα δάχτυλά τους! Ούτε που θα καταλάβουν πως τρώνε κεφτέδες από όσπρια.

Φαλάφελ με τορτίγιες και σως ταχινιού

▪️Υλικά:

  • 500 γρ.ρεβύθια
  • 125 γρ.μαϊντανό
  • 125 γρ.άνηθο
  • 125 γρ.φρέσκο κόλιανδρο
  • 125 γρ. πράσο μόνο το λευκό μέρος
  • 200 γρ.κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ.αλεύρι
  • Κύμινο
  • Μαγειρική σόδα κατά προσέγγιση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

▪️Για το σερβίρισμα:

  • Τορτίγιες
  • 1 Ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 Αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Πάπρικα γλυκιά

Σως ταχινιού:

  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ταχίνι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

▪️Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα σε ένα βαθύ μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες.

Την άλλη ημέρα ρίχνουμε στραγγισμένα τα ρεβύθια στο μπλέντερ με τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον κόλιανδρο,το πράσο, 2 δοντάκια σκόρδο, το κύμινο, τη μαγειρική σόδα,αλάτι και πιπέρι και αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν άλλα όχι να γίνουν σαν πουρές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα δύο ώρες σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα φαλάφελ σε στρογγυλό σχήμα και τα πατάμε ελαφρά να πλατύνουν.Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο λίγα λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.

▪️Για τη σως ταχινιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και αλέθουμε.

Τέλος με ένα πινελάκι αλείφουμε τις τορτίγιες  με ελαιόλαδο  και τις ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και από τις δύο μεριές.

Πάνω στην τορτίγια ρίχνουμε  λίγη σως ταχινιού, βάζουμε ντομάτα,φέτες αγγουριού,φέτες κρεμμυδιού,φαλάφελ και λίγο γιαούρτι στο πλάι.

Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμη σως ταχινιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο και πάπρικα γλυκιά.

Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 5 =

ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ ΑΡΘΡΑ