Γιαουρτογλυκό χωρίς τύψεις

177

Συστατικά

  • 1 σακουλάκι ζελέ φράουλα (ή ό,τι άλλη γεύση σας αρέσει.. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light ζελέ)
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ( 2% λιπαρά)
  • 1 κ.σ μέλι
  • 400ml νερό (200ml καυτό + 200ml παγωμένο)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 200ml καυτό νερό αδειάζουμε το σακουλάκι του ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ.
  • Προσθέτουμε την 1 κ.σ. μέλι και μετά το παγωμένο νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτή τη φάση δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε περισσότερο γλυκό… προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη.
  • Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι μας και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αν θελουμε χτυπάμε και με μιξερ λιγη ωρα εφοσον εχει αρχίαει να πηζει το ζελε {γινεται πιο αφράτο} . Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια ή ατομικές φόρμες του ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να παγώσουν!!!

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • Ψιλοκομμένα φρούτα
  • Ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
  • Δημητριακά της επιλογής σας
  • Κουβερτούρα τριμμένη