Κινόα με αρακά και τόνο

241

Υλικά

  • 200 γρ. κινόα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αρακά, βρασμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνου (2 Χ 160 γρ.) σε νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, το χυμό + ½  λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει ελαφρώς, αλλά να κρατάει λίγο.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον αρακά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

www.dimitrisskarmoutsos.gr