Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

307

Συστατικά

  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 50 γρ. σουσάμι, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες και τα τριβουμε στον τριφτη. Τα βάζουμε σε μία πετσέτα και τα στύβουμε ώστε να φύγει η περιττή υγρασία. Αυτό πού θα προκύψει πρέπει να είναι 350 γρ.
  • Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τη φέτα χοντροκομμένη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, 40 γρ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα) και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε ελαιόλαδο σε ταψάκι ή πυρέξ και πασπαλίζουμε το μισό σουσάμι ή φρυγανια σε όλη την επιφάνειά του και στα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.