Σολομός με πορτοκαλολέμονα

35

Μασκαρεύουμε τον σολομό με μια σπέσιαλ μαρινάδα με εσπεριδοειδή!

Υλικά

  • 4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου
  • 300 γρ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα

  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι. A